O le a le “malosi faapitoa”?O le a le “fa'avasegaga lelei o le malosi”?O le a le sau?

8 (2)

1. O le a le "malosi faapitoa" o se masini ea?
Malosiaga fa'apitoa, po'o le "iunite fa'apipi'i malosi fa'apitoa" e fa'atatau i le fua faatatau o le malosiaga fa'aulu o le iunite fa'apipi'i ea i le fua fa'atatau moni o le compressor o le ea i lalo o tulaga fa'atino galuega.
O le malosi lena e fa'aaogaina e le compressor i le iunite voluma tafe.O se fa'ailoga taua mo le iloiloina o le malosi o le compressor.(Oomi le kesi tutusa, i lalo o le mamafa e tasi).
ps.O nisi faʻamatalaga muamua na taʻua o le "volume specific energy"
Malosi'i fa'apitoa = malosiaga fa'aulu i totonu o le iunite/tele le tafe
Iunite: kW/ (m3/min)
Volumetric flow rate - o le volumetric flow rate o le kesi faʻapipiʻiina ma faʻamalo e le ea compressor unit i le tulaga masani faʻafefe.O lenei tafega e tatau ona liua i le vevela atoa, mamafa atoa ma vaega (e pei o le susu) tulaga i le tulaga masani suction.Iunite: m3/min.
Malosiaga fa'aoga i totonu - o le aofa'i o le malosi e tu'u mai ai le iunite fa'apipi'i ea i lalo o tulaga fa'atatau o le paoa (pei o le numera vaega, voltage, fa'avevesi), iunite: kW.
"GB19153-2009 Malosiaga Tapula'a Fa'atonu ma Malosiaga Tulaga Lelei o Volumetric Air Compressors" o lo'o iai fa'amatalaga auiliili i lenei mea.

4

 

2. O le a le togi lelei o le malosi o le ea compressor ma fa'ailoga malosi?
O le tulaga lelei o le malosi o le tulafono faatonutonu mo le lelei o le suiga o le ea compressors i le "GB19153-2009 Malosiaga Faʻatapulaʻa Faʻatapulaʻa ma le Malosiaga Faʻatonu Fua o Faʻasalaga Lelei Faʻatonu Air Compressors".E le gata i lea, o aiaiga o loʻo faia mo le faʻatapulaʻaina o le malosi o le malosi, faʻatatauga faʻatapulaʻaina o le malosi o le malosi, fua faʻatatau o le iloiloga o le malosi, metotia o suʻega ma tulafono o asiasiga.
O lenei tulaga e faatatau i le tuusao feaveai reciprocating piston ea compressors, laititi reciprocating piston ea compressors, atoatoa le suauu-saoloto reciprocating piston ea compressors, masani tumau reciprocating piston ea compressors, lautele suauu-tuiina siku compressors ea, lautele Faaaoga suauu-tuiina tasi- vili ea compressors ma masani ona faaaoga suauu-tuiina compressors vane ea.Ufiufi le tulaga masani ituaiga fausaga o compressors ea suiga lelei.
E tolu tulaga lelei o le malosi o le lelei o le fa'aogaina o le ea compressors:
Laasaga 3 le malosi o le malosi: malosiaga fa'atapula'aina le tau, o lona uiga, o le malosi malosi e tatau ona ausia, oloa masani masani.
Laasaga 2 le malosi o le malosi: O oloa e o'o i le Laasaga 2 le malosi o le malosi po'o luga atu, e aofia ai le Laasaga 1 le malosi o le malosi, o mea ia e fa'asaoina le malosi.
Laasaga 1 le malosi o le malosi: o le maualuga o le malosi o le malosi, le maualalo o le faʻaaogaina o le malosi, ma le oloa sili ona faʻasaoina.
Fa'ailoga lelei ole malosi:
O le faʻailoga malosi o le malosi o loʻo faʻaalia ai le "tulaga lelei o le malosi" o le ea compressor faʻamatalaina i le tusiga muamua.

Amata mai ia Mati 1, 2010, o le gaosiga, fa'atau atu ma le fa'aulufaleina mai o fa'aputu ea lelei i le atunu'u tele o Saina e tatau ona i ai se fa'ailoga malosi.O oloa e feso'ota'i ma le fua fa'atatau o le malosi e maualalo ifo i le tulaga 3 e le fa'atagaina ona gaosia, fa'atau atu pe fa'aulufale mai i totonu o Saina.O fa'amau ea lelei uma e fa'atau atu i luga o le maketi e tatau ona i ai se fa'ailoga malosi e fa'apipi'i i se nofoaga e iloagofie.A leai, e le fa'atagaina fa'atau.D37A0026

 

3. O a "laasaga", "vaega" ma "koluma" o compressors ea?
I totonu o se compressor sui lelei, o taimi uma e faʻapipiʻi ai le kesi i totonu o le potu faigaluega, e ulu atu le kesi i totonu o le malulu mo le malulu, lea e taʻua o le "tulaga" (tulaga tasi)
O le taimi nei o le faʻataʻitaʻiga sili ona lata mai o le faʻasaoina o le eletise o le compressor ea o le "lua-laasaga faʻamalosi", lea e faʻatatau i potu faigaluega e lua, lua faiga faʻamalosi, ma se masini malulu i le va o faiga faʻamalosi e lua.
ps.E tatau ona feso'ota'i fa'asologa fa'asologa o faiga fa'amalosi e lua.Mai le itu o le tafe o le ea, o faiga faʻamalosi e faʻasolosolo.Afai e lua ulu e fesoʻotaʻi tutusa, e le mafai ona taʻua o le lua-laasaga faʻamalosi.Ae pe o le fesoʻotaʻiga faʻasologa o loʻo tuʻufaʻatasia pe vavae ese, o lona uiga, pe faʻapipiʻi i le tasi casing poʻo lua casings, e le afaina ai lona lua-laasaga compression meatotino.

 

主图3

 

I compressors-ituaiga saosaoa (power-type), e masani ona oomi e le impeller faalua pe sili atu aʻo leʻi ulufale i totonu o le mea malulu mo le malulu.O le tele o "vaega" faʻamalosi mo faʻamafanafanaga taʻitasi e taʻua faʻatasi o se "vaega" .I Iapani, o le "tulaga" o se compressor sui lelei e taʻua o le "vaega".Aʻafia i lenei mea, o nisi itulagi ma pepa taʻitasi i Saina e taʻua foi "vaega" "vaega".

Fa'apipi'i tulaga e tasi—o le kesi e fa'apipi'i na'o le tasi potu faigaluega po'o le fa'aoso:
Lua-laasaga compressor-o le kesi oomi e ala i le lua potu faigaluega po o impellers i le faasologa:
Fa'atele-vaega compressor-o le kesi e faʻapipiʻi i le tele o potu faigaluega poʻo impellers i le faʻasologa, ma o le numera tutusa o pasi o le tele-site compressor.
"Column" e faasino tonu lava i le vaega piston e fetaui ma le laina ogatotonu o se tootoo fesoʻotaʻi o se masini piston reciprocating.E mafai ona vaevaeina i le laina tasi ma le tele-laina compressors e tusa ai ma le numera o laina.I le taimi nei, se'i vagana ai micro compressors, o isi mea o le tele-laina compression machine.

5. O le ā le sau?
O le sau, o le vevela lea o le sau.O le vevela lea e maalili ai le ea susu i le saturation e aunoa ma le suia o le mamafa o le ausa vai.Iunite: C pe fefe
O le vevela e fa'amalieina ai le ea susū i lalo o le mamafa tutusa ina ia avea le ausa vai e le'i tumu i totonu o le ea e avea ma ausa vai.I se isi faaupuga, pe a pa'ū le vevela o le ea i se vevela patino, o le ausa vai e le'i tumu o loʻo i totonu o le ea e faʻamaua.A o'o i se tulaga tu'u (o lona uiga, e amata ona liusuavai ma fa'aputu i fafo le ausa vai), o le vevela lea o le vevela o le sau o le kesi.
ps.Ea tumu - A le toe mafai ona taofia le ausa vai i le ea, o le ea e tumu, ma soʻo se faʻamalosi poʻo le malulu o le a taʻitaʻia ai le timu o le vai faʻafefe.
O le sau o le ea e fa'atatau i le vevela lea e fa'amalieina ai le kesi i le tulaga e avea ai le ausa vai e le'i tumu o lo'o iai i totonu e avea ma ausa vai tumu ma to'a i lalo o le mamafa masani o le ea.
O le tulaga o le sau o le mamafa o lona uiga a faamalūlūina se kasa e iai se mamafa faapitoa i se vevela faapitoa, o le ausa vai e le'i tumu o lo'o iai i totonu e liua i le ausa vai tumu ma fa'afefe.O lenei vevela o le sau mamafa o le kesi.
I faaupuga a le tagata ta'uta'ua: O le ea o lo'o i ai le susu e mafai ona na'o se aofaiga o le susu (i le tulaga kasa).Afai e faʻaitiitia le voluma e ala i le mamafa poʻo le malulu (kesi e faʻapipiʻi, e le o le vai), e le lava le ea e taofi uma ai le susu, o lea o le tele o le vai e taʻe mai e pei o le condensation.
O le vai condensed i le ea-vai separator i le compressor ea o loʻo faʻaalia ai lenei mea.O le ea o lo'o alu ese mai le mea fa'alili o lo'o matua'i tumu lava.A pa'ū le vevela o le ea compressed i soʻo se auala, o le a maua pea le vai condensation, o le mea lea o loʻo i ai le vai i totonu o le paipa ea faʻamalosi i le pito i tua.

D37A0033

Fa'alautele le malamalama: O le fa'amago kasa o le mea fa'agogo fa'aaisa - o le fa'aaisa fa'amamago e fa'aoga i le pito i tua o le ea compressor e fa'alili ai le ea fa'amalosi i se vevela e maualalo ifo nai lo le vevela ma maualuga atu nai lo le mea malulu (o lona uiga, o le sau. tulaga vevela o le fa'amago fa'a'aisa).I le tele e mafai ai, faʻataga le susu i totonu o le ea faʻamalosi e faʻafefe i totonu o vai vai ma faʻafefe.A maeʻa lena, o le ea faʻapipiʻi e faʻaauau pea ona tuʻuina atu i le pito o le kesi ma toe foʻi malie i le vevela.Afai lava e le toe maualalo le vevela nai lo le vevela aupito maualalo na maua e le malulu malulu, e leai se vai vai o le a faʻafefe mai le ea faʻamalosi, lea e ausia ai le faʻamoemoe o le faʻamagoina o le ea.
*I totonu o le ea compressor alamanuia, o le sau e taʻu mai ai le mago o le kesi.O le maualalo o le vevela o le sau, o le mago foi lea

6. Su'esu'ega Pisa ma leo
O le pisapisao mai so'o se masini o se leo fa'afefe, ma e le o fa'alavelave fo'i le 'ea compressors.
Mo le pisapisao alamanuia e pei o le tatou compressor ea, o loo tatou talanoa e uiga i le "leo malosi tulaga", ma le tulaga masani mo le fuaina filifiliga o le "A" tulaga leo leo level_-dB (A) (decibel).
O le tulaga fa'ale-atunuu "GB/T4980-2003 Fa'ai'uga o le pisapisao o compressors lelei fa'aliliuina" o lo'o fa'atonuina ai lenei mea.
Fautuaga: I tulaga faʻatinoga na tuʻuina atu e le gaosiga, e faʻapea o le maualuga o le pisa o le ea compressor o le 70 + 3dB (A), o lona uiga o le pisa o loʻo i totonu o le 67.73dB (A).Atonu e te manatu e le tele tele lenei vaega.O le mea moni: 73dB(A) e faaluaina le malosi nai lo le 70dB(A), ma le 67dB(A) e afa malosi i le 70dB(A).O lea la, e te manatu pea e la'ititi lenei vaega?

D37A0031

 

 

 

Sekia!Fa'asoa i:

Fa'afeso'ota'i lau fofo compressor

Faatasi ai ma a tatou oloa faʻapolofesa, faʻamalosia le malosi ma faʻalagolago i fofo faʻapipiʻi ea, fesoʻotaʻiga tufatufaina atoatoa ma auaunaga faʻaopoopo tau umi, ua tatou manumalo i le faʻatuatuaina ma le faʻamalieina mai le tagata faʻatau i le lalolagi atoa.

O matou Su'esu'ega Tulaga
+8615170269881

Tuuina atu lau Talosaga